Povećanje grudi

Operacija grudi je jedna od najčešćih operacija, to jest estetskih operacija. To je estetski zahvat na kojeg se odlučuju nejčešće ženske osobe s ciljem povećanja svojih grudi, ili ako žele promjeniti oblik svojih grudi. kada žena želi pomjeniti oblik grudi isto se odlučuje za ovaj estetski zahvat, jer on ispravlja i sve asimetrije, koje se nalaze na grudima. Estetska operacija grudi ili povećanje grudi se uz liposukciju i rinoplastiku najčešće obavlja u plastičnoj kirurgiji.

rrrrr

Razlozi za povećanje grudi

Mnoge žene, koje imaju malene grudi žele imati veće grudi, neke to žele iz estetskih razloga, neke iz emocionalnih, kakvi god razlozi da su to, njima se taj zahtjev treba ispuniti. Estetska operacija povećanja grudi ne smije se obavljati na maloljetnim djevojkama. No, kada je djevojka punoljetna, ona smije na svom tijelu raditi što god želi, te isto tako i povećati svoje grudi.

Postupci

Kada se djevojka ili žena odluči napraviti operaciju na svojim grudima tada posjećuje liječnika, te se prvo mora savjetovati s njim, te obaviti početni razgovor. Tada liječnik savjetuje svoju pacijenticu koji su implantati za njene grudi najbolji, te koji bi oblik implantanata, njenim grudima, najviše pristajao. Dakle, pacijentica se obavezno, mora savjetovati sa svojim plastičnim kirurgom, jer on, naravno, zna najbolje. Nakon toga, mjeri se razdaljina između pacijentičinih bradavica, te se na taj način vide asimetrije na grudima, koje se isto tako trebaju ispravljati tokom operacije, te se mjeri veličina, za džep u koji, će se umetnuti implantati.

eeeeee

Implantati

Postoji više vrsta implantanata. Nekada su se koristili manje kvalitetni implantati, a to su oni, koji su punjeni uljem. Oni su nekvalitetni, iz dva razloga, prvi je taj da su se micali u grudima, te su tako grudi, s vremenom, mjenjale oblik, a drugi je taj da su se, sami implantati, morali mjenjati svakih desetak godina. današnji implantati su puno kvalitetniji, te jednom kad se stave, se više nikada ne moraju promjeniti. To je vrlo bitno, jer nije potrebna ponovna operacija grudi. Danas, se najčešće koriste, najsuvremeniji implantati, koji su punjeni kohezivnim gelom. sa ovim implantatima se operacija na grudima najčešće izvodi, ali se izvode operacije na grudima i sa mamarnim implantatima, ali i sa onim, koji su punjeni fiziološkom otopinom. S tim implantatima se izvode operacije, ali nešto rjeđe. dakle, najsuvremeniji su, definitivno implantati punjeni kohezivnim gelom. Kada se implantati dijele u vrste, tada imamo okrugle implantate i anatomske implantate. Oni okrugli, grudima daju jedan umjetan izgled, dakle, oni nisu najbolje rješenje kod povećanja grudi, dok oni anatomski, grudima daju prekrasan prirodan izgled, te su oni najbolji izbor kod ove operacije. No, ipak na kraju, doktor kaže, koji će implantati, najbolje pristajati obliku vaših grudi. Anatomski implantati su puno popularniji u zadnje vrijeme od onih okruglih, iako su se nekada okrugli implantati više koristili. Kada se implantati umeću u džep, koji je formiran ispod grudi, tada se mora paziti da im savršeno pristaju, oni ne smiju biti ni premali za džep, da se gužvaju unutra, ali ne smiju biti niti preveliki, da imaju mogućnost okretanja, dakle, oni trebaju savršeno odgovarati grudima pacijentice. Operacija grudi se obavlja jako često za razliku od operacije proširenih vena i operacije štitnjače.

index

Leave a comment